ULSHOLTVEIEN 31

  • Del:

Ulsholtveien 31 ligger på Furuset nord for Furuset kulturpark. Det er 5 – 10 minutters gange til Furuset senter og T-banestasjon. Eiendommen på 4,8 daa har adkomst fra Ulsholtveien. Stiftelsen Betanien Oslo og FutureBuilt inviterte i juni 2013 til en begrenset plan- og designkonkurranse for førstehjemsboliger i Ulsholtveien 31 på Furuset i Bydel Alna i Oslo. Opprinnelig idé var å ha tre deltagende team. Da i alt 30 team meldte sin interesse ble det besluttet å velge ut fire team til å delta i konkurransen.

Hovedmålet for konkurransen har vært å oppnå gode planfaglige og arkitektoniske svar for en klimavennlig bruk av eiendommen, og med fleksible boligløsninger innenfor en økonomisk ramme tilpasset det lokale husleienivået. Kartlegginger viser at Furuset-ungdom ønsker å bosette seg på hjemstedet, men at det er underskudd på leiligheter de har råd til. Målet er at både single og par, med og uten barn, skal få mulighet til etablere seg i bydelen.

Med forslaget ”God morgen Alna” vant Haugen/Zohar arkitekter, Steinsvik Arkitektkontor og Dronninga Landskap konkurransen om klimavennlige førstehjemsboliger på Furuset.

Hesselbergtak har fått oppdraget å tekke disse spennende tak med 2 lag helsveiset asfalttak-belegg, med gjennomgående mineralull på 380mm.

Sedum og solpanel vil til slut pryde Nord samt Vest sidene av tak.