OPERAEN BJØRVIKA

  • Del:
image

Hesselbergtak er svært stolte over å ha blitt valgt som takentreprenør på dette svært kompliserte og pretisjefylte prosjektet. Det var selvfølgelig en stor annerkjennelse for oss at Statsbygg hadde valgt vår løsning når de prosjekterte membranen som er lagt over hoveddelene av taket over operaen, ca. 12 000 m2. Det som er det mest kjente med Operaen nemlig arealet som skal ha hvit italiensk marmor som slitelag.

Vi leverte en Grytetekking, 3-lags asfaltmembran helklebet i varm asfalt. Over denne ble det lagt en spesialplate fra Rockwool, Rockxolid med en densitet på 270 kg/m3. Deretter ble det lagt en fiberduk som separasjonsjikt før XPS ble lagt ut i tykkelser fra 120 – 500 mm. Den store variasjonen i isolasjonstykkelsen skyldtes at vi skulle danne underlaget de ulike kunstneriske oppbygningene marmoren skulle ha.

Takene som er en mindre kjent del av Operabygget, men som utgjør ca. 6000 m2 er lagt med 2-lags asfalttakbelegg på 300 mm Rockwool takisolasjon

Da Operaen åpnet 12. april 2008, fulgte seere over hele Norge med på TV-overføringen av gallaforestillingen. Dagen etter vandret 30 000 mennesker over marmorbrua for å gå på og i Operaen. Siden har tilstrømmingen fortsatt: I løpet av de første fem årene har 8,5 millioner mennesker besøkt operahuset, og besøkende nummer ti millioner er ventet i november 2013.